Ecologische tuinderij

De Animaheert is een startende ecologische tuinderij in Den Andel. We gaan gewone groente verbouwen voor mensen in de buurt en we willen daarbij tuinieren in harmonie met de natuur.

Niet spuiten maar wieden​

Dat betekent dat we niet willen spuiten, en wel willen wieden, dat we gaan werken met strokenteelt, en dat we veel aandacht hebben voor het bodemleven, omdat gezonde groente begint bij een gezonde bodem.
 
Onze schapen lopen in de weides rond de tuin. Van hun mest en ons groenafval maken we weer compost voor op de groentebedden.
 
En dus is er veel werk te doen. Bedden voorbereiden, mulchen, zaaien, planten, uitdunnen, wieden, schoffelen, oogsten en uitmesten om maar een paar werkzaamheden te noemen.
 
Er komt een kleine kas, maar de meeste werkzaamheden zijn buiten. 

Zinvol fysiek werk

We bieden je als vrijwilliger een hele of halve dag zinvol fysiek werk, passend bij wat je aankunt, en meestal in de buitenlucht.
 
Je draagt bij aan het kweken van groente voor de buurt én aan een gezondere wereld. Want groente van dichtbij die ook nog ecologisch geteeld is, is beter voor het milieu dan groente die je van ver moet halen. 
 
Wij zorgen overdag voor koffie, thee en water, en jij neemt je eigen lunch mee. Aan het einde van de dag ga je met een tasje groente weer naar huis, en soms ook een potje jam. 

Meer weten?

We zijn net begonnen dus de eerste maanden gaat het vooral om werkzaamheden die een deel van onze weides ontginnen om er groentes op te verbouwen.

Bij het zoeken en begeleiden van vrijwilligers werken we samen met De Holm, de broedplaats voor werken, leren en zorgen in Den Andel.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten?

Neem dan contact op met Marc de Groot van de Animaheert – 06 549 42 339

Of met Marja Heijnen van De Holm – 06 53 22 47 43.

Meer informatie over retraites op de Animaheert vind je op workingsilence.nl

Adres – De Streekweg 67 – 9956 PP – Den Andel
KvK – 78683882
BTW 8614.93.710.B.01
Adres – De Streekweg 67 – 9956 PP – Den Andel
KvK – 78683882
BTW 8614.93.710.B.01